Industrie

Beveiligingsoplossingen verbeteren efficiency industrie

In productiebedrijven draait het om continuïteit en veiligheid. Gaat er iets mis in het productieproces? Dreigt het proces stil te vallen? Dan moet dat onmiddellijk worden gesignaleerd. Bovendien moet de veiligheid gegarandeerd zijn. Van het proces, maar soms ook van de producten zelf. Als geen ander hebben productiebedrijven dan ook behoefte aan betrouwbare oplossingen. Mactwin biedt beveiligingsoplossingen die niet alleen de veiligheid in en om uw bedrijf verbeteren, maar ook de efficiency verbeteren. Ze dragen bij aan de optimalisatie van uw productie- en logistieke processen.

Intelligente beveiligingsoplossingen

Goed bedachte, intelligente beveiligingsoplossingen kunnen productieprocessen optimaliseren. Mactwin integreert diverse beveiligingsoplossingen, zoals toegangsbeheer, inbraakbeveiliging, cameratoezicht en brandbeveiliging, niet alleen met elkaar maar eventueel ook met uw eigen systemen voor proces- bewaking of personeelsregistratie. Hierdoor ontstaat een samenhangend, intelligent en efficiënt geheel.

We zetten beveiligingstechniek in om het betreden van het terrein door onbevoegden tegen te houden, de toegang tot bepaalde ruimtes te beperken, brand te signaleren of aan te tonen dat uw proces voldoet aan de bepaalde wet- en regelgeving. Camera’s implementeren we voor beveiligingsdoeleinden of om processen te monitoren. Zo wordende camerabeelden in sommige industrieën gebruikt om machines te bedienen; nauwkeuriger dan met het blote oog.

Brandveilig produceren

In veel industrieën bestaat een verhoogd risico op brand en is snelle signalering essentieel. Hiervoor moeten brandmelders worden geselecteerd die geschikt zijn voor de omstandigheden ter plaatse.
Ze moeten snel reageren, ook onder invloed van bijvoorbeeld stof of stoom. Tegelijkertijd moet het aantal ongewenste brandmeldingen
(door dit soort invloeden) tot het minimum worden beperkt. Kennis
van industriële processen, omstandigheden en type melders is bij
Mactwin in ruime mate aanwezig.

Logistieke processen monitoren en optimaliseren

Slimme technologie kan u helpen uw logistieke processen te monitoren en optimaliseren. Kentekencamera’s herkennen binnenkomende en vertrekkende vrachtauto’s.

Met Guest Automator en een koppeling naar uw eigen logistieke en plansystemen kan geheel geautomatiseerd toegang worden verleend aan de vrachtauto’s of voertuigen die worden verwacht. Ook kan een camerasysteem worden ingezet om toezicht te houden op de dock shelters, om beelden van het te verzenden eindproduct te maken of om aan te tonen welke goederen wanneer in welke vrachtwagen zijn geladen.

Card Management

Het beheren van toegangspassen of -tokens kan voor grote organisaties een tijdrovende klus zijn. En kleine tot middelgrote organisaties geven minder vaak passen uit waardoor medewerkers niet genoeg te maken hebben met de technologie. Hierdoor raken zij niet gewend aan het systeem en kost het onnodig veel tijd. Wilt u dat uw medewerkers zich kunnen concentreren op hun kerntaken? Voor ons is het dagelijkse kost. Wij nemen u graag het Card Management uit handen!

Food Defense

Bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie dienen volgens recente wet- en regelgeving over een food defense plan te beschikken. Het doel is dat deze bedrijven er alles aan doen om veilige producten te produceren. Food defense moet niet verward worden met voedselveiligheid. Dit heeft vooral betrekking op HACCP eisen, terwijl food defense betrekking heeft security maatregelen, zoals:

  • terreinafscheidingen
  • gecontroleerde toegang tot terreinen, gebouwen en ruimten
  • identificatie en registratie van bezoekers, externe dienstverleners en transporteurs

Mactwin levert en onderhoudt security maatregelen die nodig zijn om de voedselveiligheid zoals bedoeld in het food defense plan te garanderen. We houden er rekening mee dat de te treffen security maatregelen uw productie- en logistieke processen niet verstoren.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing.