Kogelwerende wanden

Kogelwerende wanden2024-03-05T07:44:12+01:00

Bepaalde risico’s vragen bijna vanzelfsprekend om kogelwerende wanden. Denk hierbij aan politiebureau’s, ambassades, militaire complexen, cash centers. Het is logisch om de buitenwanden en geveldelen kogelwerend uit te voeren. Maar er zijn ook situaties dat binnenwanden kogelwerendheid vereisen, zoals bij waarderuimtes, kluizen en panic rooms. Wat zijn de mogelijkheden voor kogelwerende wanden en hoe staat dit in relatie tot de weerbaarheid van de totale schil van een ruimte? Onze specialisten zijn als geen ander in staat om een integraal totaalbeeld van uw risico’s en (OBE) maatregelen te geven. Hierbij zijn ook combinaties van kogelwering, explosiewering, inbraakwering en brandwering mogelijk. Wij voorzien u graag van passend advies.

Alles over kogelwerende wanden

Er zijn verschillende manieren om een wand kogelwerend te maken. Zo kan er gewerkt worden met een staalconstructie in een wand, maar ook zijn er kogelwerende gipsplaten en bijvoorbeeld wanden met een vulling van ballistische keramische pellets of composiet materiaal. Elke methode heeft zo zijn voor- en nadelen. De toepassing dicteert de keuze voor de methodiek. Dit hangt nauw samen met de gewenste weerstandsklasse (op basis van uw voorspelbare risico’s), maar ook de dikte en het gewicht van de wanden. Zeker in een situatie van bestaande bouw die moet worden voorzien van kogelwering, moet zorgvuldig gekeken worden naar de technische implicaties. Wij adviseren u graag!

Kogelwerende wanden voor woonhuis

Mactwin is gespecialiseerd in beveiliging van organisaties met een gemiddeld tot hoog risicoprofiel en in principe beveiligen wij geen particulieren. Een uitzondering is de privé omgeving van een CEO, als verlengstuk van een organisatie. Hierbij horen de woning, maar ook voertuigen en bijvoorbeeld vakantiewoningen.

Normering van kogelwerende wanden

Voor kogelwerende wanden zijn normeringen opgesteld. Als basis hanteren wij de Europese norm EN 1522-1523. Echter, een genormeerd product zegt nog niets over de kwaliteit van uw totale wering. Wij zorgen dat alle maatregelen in balans en samenhang met elkaar zijn opgebouwd, zodat u altijd de weerstand en vertraging kunt bieden die voor uw organisatie belangrijk zijn. Wilt u weten hoe wij verder gaan waar de normering ophoudt? Neem dan gerust contact met ons op!

Weerstandsklasse van kogelwerende wanden

Voor de definitie van weerstandsklassen van kogelwerende wanden zijn een aantal factoren van belang; denk hierbij aan het type munitie, het wapen, de vuursnelheid, het aantal schoten en de afstand van waaraf geschoten wordt. In de EN 1522-1523 staan onder meer de klassen FB1-FB7, SG1-2 en AK47 omschreven. Volgens de normering worden deze weerstandklassen getest met een mechanisch afvuurmechanisme, temperatuurmeting, schieten in een driehoek met bepaalde inslagafstand en een snelheidsmeter. Deze tests worden uitgevoerd op kogelwerende wanden, ramen en deuren. Ook wordt er aandacht besteed aan de verbinding van de verschillende elementen.

Afhankelijk van uw risicoprofiel kiezen wij samen met u de weerstandsklasse die uw situatie vereist en die past bij uw ambitie.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing. 

Ook interessant voor u?

Go to Top