Inbraakbeveiliging afgestemd op risico’s en processen

Het ontwerpen van goede inbraakbeveiliging, bijvoorbeeld voor uw bedrijfspand, is een specialisme. De samenstelling van uw inbraakbeveiliging hangt ondermeer af van uw bedrijfsprocessen, de risico’s die beheerst moeten worden en de ligging van het bedrijfspand. Bovendien is het belangrijk om zo vroeg mogelijk, bij voorkeur nog buiten het pand, een poging tot inbraak te detecteren.

Inbraakbeveiliging bedrijfspand: detectie en alarmdoormelding

Een inbraakmeldinstallatie wordt, afhankelijk van uw risico’s en bedrijfsprocessen, opgebouwd uit verschillende elementen. Belangrijke elementen van een inbraakmeldsysteem, als onderdeel van de gehele inbraakbeveiliging in uw pand, zijn de detectoren en de doormelding van het inbraakalarm naar een Particuliere Alarm Centrale.

Inbraakdetectie en inbraakprincipes

Detectoren zijn erop gericht indringers zo vroeg mogelijk te signaleren. Hoe eerder een indringer wordt gesignaleerd, hoe groter de kans is dat deze wordt aangehouden voordat hij zijn doel heeft bereikt. Er zijn veel verschillende beschikbare detectoren. Elke detector heeft zijn eigen detectie/werkingsprincipe, specifieke toepassing en voor- en nadelen.

Een doormelding zorgt ervoor dat een inbraakalarm, meestal na verificatie, onmiddellijk wordt opgevolgd. Hierdoor neemt de pakkans van de crimineel flink toe en kan diefstal van goederen of bedrijfseigendommen mogelijk worden voorkomen. Lees hier meer over Alarmdoormelding.

Integreer en bereik meer met uw inbraakbeveiliging

Mactwin biedt verschillende integratieplatformen waarin inbraakdetectie-systemen kunnen samenwerken met andere security systemen. Integratie- en managementplatformen zijn o.a. GenetecIPSecurityCenter en AEOS van Nedap.

Dankzij onze kennis en ons uitgekiende productportfolio hebben wij voor iedere toepassing en projectomvang een optimale oplossing.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing.