Smartphones als identificatiemiddel

Mobile Access is een veelgebruikte manier van authenticatie in verschillende sectoren. Dit kan bijvoorbeeld het scannen van uw gezicht of vinger zijn voordat u toegang krijgt tot een bankrekening of wachtwoordbeheer applicatie. Maar ook in de wereld van fysieke toegangscontrole is Mobile Access een bekende term geworden.

Wat is Mobile Access precies?

Mobile Access verwijst naar het verkrijgen van toegang waarbij uw smartphone gebruikt wordt als identificatiemiddel. Dit kan door gebruik te maken van een biometrisch kenmerk, zoals het scannen van uw vingerafdruk of gezicht, maar ook door de smartphone als smartcard te gebruiken. De smartcard kan op diverse manieren aangeboden worden aan het toegangscontrole systeem ter verificatie.

Voordelen van Mobile Access

Een van de voordelen van Mobile Access is dat het voor een hogere mate van veiligheid zorgt in vergelijking met traditionele wachtwoorden en pincodes. Dit komt doordat biometrische kenmerken uniek zijn en dus lastiger te imiteren zijn dan bijvoorbeeld een wachtwoord. Daarnaast is Mobile Access ook erg handig in het gebruik, omdat uw smartphone altijd binnen handbereik is.

Kortom, Mobile Access is een innovatieve manier van authenticatie die zowel voor fysieke als digitale toegangscontrole gebruikt kan worden. Het biedt niet alleen een hogere mate van veiligheid, maar is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk.

Gebruik uw smartphone als toegangsbadge. Toegang wordt verleend zodra de smartphone op korte afstand van de lezer wordt gehouden.

Met slide mode kunt u de smartphone simpelweg in de tas of zak laten. De communicatie tussen smartphone en lezer begint zodra u met de hand langs de lezer veegt (dit kan zonder de lezer fysiek aan te raken).

De communicatie tussen lezer en smartphone wordt pas gestart nadat u met de hand op de smartphone klopt. Hiervoor dient u allereerst in de buurt van de lezer te zijn.


Ook uw smartwatch kan gebruikt worden als toegangsmiddel, hiervoor is een actieve verbinding met uw smartphone vereist.

Hands-free mode hoeft u slechts met de smartphone richting een lezer te lopen om toegang te verkrijgen. Dit is de meest gastvrije en intuïtieve manier van toegangsverlening. Echter is dit niet aan te raden voor high-secure omgevingen.

Mobile Access, toegankelijk & gastvrij

Mobile access is te combineren met onze enterprise toegangscontrole systemen zoals Nedap AEOS, Genetec Synergis & Brivo Cloud Access.

Daarbij is het ook mogelijk om onze bezoekersbeheer oplossing Envoy te combineren met bijvoorbeeld een AEOS Nedap installatie of onze cloud oplossing Brivo, waarbij gasten mobile credentials krijgen toegewezen tijdens het bezoek.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing.