Inbraak of insluiping zijn voor veel organisaties een groot probleem. Hoe voorkom je dat indringers ongeoorloofd bij je medewerkers, meest waardevolle goederen of data komen? Het afbreukrisico op uw imago kan alleen al enorm zijn; los van de derving en schade. Criminelen worden steeds inventiever, dus het vraagt veel van u om hen te slim af te blijven.
Als uit de risico-analyse blijkt dat de perimeter (het terrein) een kwetsbaarheid is, dan wordt deze beveiligd. Maar waar schuilen de grootste risico’s? Op welke posities plaats ik maatregelen? Daarbij: vaak zijn buitenterreinen groot en kunnen de kosten voor het aanleggen van hekwerken, poorten, roadblockers en slagbomen oplopen. Wij bieden u altijd een weloverwogen en kosteneffectieve oplossing.
Integrale (terrein)beveiliging
Beveiliging van het buitenterrein moet altijd integraal worden bezien om ongeoorloofde toegangspogingen te vertragen, te detecteren en om toegang te kunnen weigeren. Hiermee wordt het risico van bijkomende schade aan mensen, faciliteiten en infrastructuur geminimaliseerd. Hieronder beelden we uit wat correct geïmplementeerde beveiligingsmaatregelen voor de perimeter opleveren en hoe u kunt identificeren wat nodig is.
Groene Terreinbeveiliging
Bij terreinbeveiliging moet ook rekening worden gehouden met de ecologische en geografische beperkingen op de locatie om ervoor te zorgen dat de maatregelen effectief werken en betaalbaar zijn. Veel organisaties zijn actief bezig met duurzaamheid en leefbaarheid. Hier zijn bijzondere en groene opties beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke groene barrières. Samen met de hovenier / landschapsarchitect kunnen wij een groen alternatief ontwerpen dat op natuurlijke wijze de toegang tot het terrein duidelijk maakt en het betreden via andere posities onaantrekkelijk maakt. Ook bij natuurlijke barrières kunnen detectie en alarmverificatie worden toegepast, zodat er adequaat opgevolgd kan worden.
Bedenken en uitvoeren van terreinbeveiliging
Als risicobeheersers zijn wij gewend om in scenario’s te denken. In het hoofd van onze tegenstander – de crimineel, activist of terrorist – te kruipen en vanuit zijn perspectief uw kwetsbaarheden te bezien. De eerste stap om deze tegenstanders niet bij uw gebouw(en) te laten komen, waar uw mensen en waardevolle goederen of data zich bevinden, is goede terreinbeveiliging. Net zoals bij objectbeveiliging of gebouwbeveiliging, werken wij hiervoor volgens ons OSVO principe. OSVO staat voor Organiseren, Signaleren, Vertragen en Opvolgen. In het kort betekent dit dat we in de voorbereiding beginnen met een Masterplan. Zodra het plan uitgewerkt is en de maatregelen geïmplementeerd zijn, zorgen we dat een aanval zo vroeg mogelijk gesignaleerd (ofwel gedetecteerd) wordt. Vervolgens moeten we de overtreders voldoende vertragen om de opvolging in staat te stellen om tijdig in te grijpen. In de video hieronder leggen we u uit hoe dit werkt.
Wij staan bekend om onze ongeëvenaarde kennis van criminele en terroristische Modus Operandi en het doorgronden van (complexe) processen. Hierdoor weten wij welke variabelen van invloed zijn op de weerbaarheid van uw organisatie tegen een aanval. Onze jarenlange ervaring resulteert in een hoger beveiligingsniveau, gebaseerd op gefundeerde beslissingen.
Beste oplossing voor de beste prijs
Wij geloven in ‘standaard waar het kan, maatwerk waar het moet’. Soms zijn we genoodzaakt om maatwerk toe te voegen om werkelijk effectief te zijn tegen de gedefinieerde aanvalsscenario’s. Deze aanpak levert altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Voorwaarde is wel dat de effectiviteit van alle gebruikte terreinbeveiliging theoretisch onderbouwd én in de praktijk bewezen is. Onze standaardoplossingen zijn afkomstig van leveranciers van wereldklasse en hebben hun waarde ruimschoots aangetoond. Onze maatwerk (deel)oplossingen worden door onszelf of onze partners uitvoerig getest.
Normering van terreinbeveiligingsmaatregelen
Mactwin is een kennisbedrijf. We steken veel energie in het vergaren, delen en borgen van kennis over terreinbeveiliging; binnen onze organisatie en daarbuiten. Dit ziet u terug in de deskundigheid en betrokkenheid waarmee onze experts uw oplossing implementeren.
Terreinbeveiliging is heel breed, dus normering hiervan is niet in één klasse te vangen. Zo hanteren we de normering voor voertuigwering / crash tests (bollards, roadblockers en barriers) PAS 68 en PAS 69. Ook wordt hier ISO/IWA-14-1:2013 gebruikt. Waar nodig gebruiken we de Amerikaanse FEMA 430 (chapter 4) richtlijnen voor Perimeter Security Design. Voor security hekwerken is geen dekkende Nederlandse normering, maar hanteren we bijvoorbeeld de Engelse LPS 1175. Deze heeft overeenkomsten met de Europese normering EN 1627, maar wijkt ook op enkele punten af.
Echter, een genormeerd product zegt nog niets over de kwaliteit van uw totale wering. Wij zorgen dat alle maatregelen in balans en samenhang met elkaar zijn opgebouwd, zodat u altijd de weerstand en vertraging kunt bieden die voor uw organisatie belangrijk zijn. Wilt u weten hoe wij verder gaan waar de normering ophoudt? Neem dan gerust contact met ons op!
Weerstandsklasse van terreinbeveiliging
In de genoemde normeringen wordt vaak een weerstandsklasse SR1-SR6 gebruikt. Dit geeft al een heel aardig houvast voor de middelen die u gebruikt in uw terreinbeveiliging. Echter, het is aan te raden om altijd het doel in relatie tot de middelen te blijven beschouwen. Zo is een adequate stand-off zone tussen de verschillende bouwkundige componenten vaak meer waard dan een goed genormeerd product op zichzelf. Afhankelijk van uw risicoprofiel bepalen wij samen met u de gelaagdheid die uw terreinbeveiliging nodig heeft. Daarbij stemmen we per product de weerstandsklasse af die uw situatie vereist en die past bij uw ambitie.
Stel uw vraag aan onze specialisten
Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing.Â