Gedragscode MVO

Mactwin hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze bedrijfsvoering richt zich daarom nadrukkelijk ook op het welzijn van mensen (binnen en buiten het bedrijf) en op een gezond milieu.

Mactwin heeft in verband met MVO een gedragscode opgesteld, die dient als basis voor het dagelijks handelen van de mensen in de organisatie. Het bestand behandelt onderwerpen als gelijke behandeling, vertrouwelijkheid en integriteit, personeelsbeleid en milieu. Handelen volgens het MVO-principe is voor ons geen hol begrip, maar levert daadwerkelijk wat op. Denk hierbij aan innovatiekracht, positieve publiciteit, loyaal personeel en maatschappelijke goodwill.

Mactwin heeft zijn MVO-programma ontwikkeld samen met FIRA. We hebben dit transparant gemaakt door ons programma te publiceren in het MVO-register van de Stichting MVO-register. Alle informatie in het MVO-Register is getoetst waardoor de gegevens betrouwbaar zijn. Het register sluit nauw aan bij de internationaal geldende normen op het gebied van duurzaamheid, zoals ISO 26000, AA 1000 en GRI. Mactwin is daarnaast partner van MVO Nederland. MVO Nederland helpt organisaties om efficiënter en effectiever te werken aan verduurzaming.

Duurzame beveiligingsoplossingen

Mactwin streeft niet alleen naar een duurzame bedrijfsvoering, maar wil ook zoveel mogelijk duurzame beveiligingsoplossingen realiseren bij zijn opdrachtgevers.

Dat begint met de keuze voor duurzame producten en leveranciers. We leveren uitsluitend moderne en open beveiligingstechnologie waarmee we slimme koppelingen kunnen realiseren die bijdragen aan veiligere, comfortabelere én energiezuinigere gebouwen. Mactwin stimuleert opdrachtgevers bovendien om systemen en systeemonderdelen waar mogelijk te repareren of upgraden, zodat ze een langere levensduur hebben. We noemen dit refurbishen. Slijtagegevoelige onderdelen vervangen we na een aantal jaren, waardoor het apparaat weer lange tijd mee kan. En moeten systemen of onderdelen toch vervangen worden, dan zorgen wij ervoor dat deze milieuvriendelijk worden afgevoerd.

Beperking CO2 uitstoot
Door bepaalde servicewerkzaamheden op afstand te verrichten, beperken we onze CO2 uitstoot zoveel mogelijk. Vanuit ons Mactwin Operation Center (MOC) monitoren wij de security systemen en software van onze klanten en kunnen wij veel storingen remote oplossen. Vanuit het MOC ondersteunen wij onze klanten bovendien met applicatiebeheer, zoals het veiligstellen van videobeelden na een incident, cardmanagement, systeemconfiguratie en managementrapportages. Alleen als het echt nodig is, gaan we (goed voorbereid en met de juiste onderdelen) op pad.