Slagbomen

Slagbomen2023-10-19T15:21:58+01:00

Als u toegang tot uw terrein of parkeergarage wilt reguleren, maar niet de risico’s hebt die vragen om road blockers of bollards, is een slagboom een eenvoudige en klantvriendelijke oplossing. Slagbomen hebben een open uitstraling en zijn een veelgebruikte en geaccepteerde maatregel op het gebied van terreinbeveiliging. Maar hoe zorg je dat de doorstroming van voertuigen van werknemers secure en toch snel is? Wat zijn de mogelijkheden van kentekenherkenning, biometrie of mobile devices? Hoe ga je om met toegangsverlening voor bezoekers? De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid; wij vertellen u graag alles over slagbomen.

Alles over slagbomen

Een slagboom reguleert (intensieve) verkeersstromen van en naar uw terrein of parking. We kennen allemaal het principe van een slagboom, maar toch zijn er veel mogelijkheden die een slagboom als beveiligingsoplossing nét iets beter maken. Wanneer het gaat om toegangsregulering en het optimaliseren van de doorstroom van verkeer, is gebruikersvriendelijkheid het sleutelwoord.

Zo kunnen we voor medewerkers of aangemelde bezoekers kentekenherkenning inzetten. Nog een stap verder is het gebruik van een mobiele telefoon met QR code of zelfs een biometrische lezer voor het verschaffen van toegang. We kunnen de slagboom op deze manier integraal onderdeel maken van uw self service toegangsbeheer. Zodra uw bezoeker zich meldt bij de slagboom, krijgt hij bijvoorbeeld een parkeerplaats toegewezen en wordt direct zijn contactpersoon op de hoogte gebracht dat zijn bezoek is gearriveerd. Als met een QR code wordt gewerkt, kunnen hier ook direct toegangsrechten voor het benodigde gebied worden toegekend. Op deze manier levert security een wezenlijke bijdrage aan hospitality.

Varianten van slagbomen

Wij passen slagbomen veel toe bij kantoorgebouwen, logsitieke dienstverleners en industrie. Om te borgen dat er slechts 1 voertuig per keer door een slagboom gaat, kunnen slagbomen als sluis worden geplaatst. Dit geeft bovendien mogelijkheden om een extra verificatie (identificatie) in te bouwen in uw proces van toegangsverlening.

Natuurlijk kunt u de behuizing van de slagboom in elke gewenste RAL-kleur krijgen en zijn de vangpalen beschikbaar als vast of flexibel (scharnierend) model. Ze kunnen worden voorzien van LED verlichting en elektromagnetische vergrendeling. Bovendien kunt u bij sommige slagbomen nauwkeurig de snelheid en kracht inregelen. Reken op een maximale lengte van een slagboom van 6 meter. Hulp nodig?

slagboom

Normering van slagbomen

Mactwin is een kennisbedrijf. We steken veel energie in het vergaren, delen en borgen van kennis over terreinbeveiliging; binnen onze organisatie en daarbuiten. Dit ziet u terug in de deskundigheid en betrokkenheid waarmee onze experts uw oplossing implementeren.

Voor slagbomen zijn normeringen opgesteld. Als basis hanteren wij de Europese normen zoals de NEN-EN 13241:2016 en de ISO/IWA 14-1:2013. Op het gebied van voertuigwering scoort een slagboom niet erg hoog. Voor toepassingen binnen branches met een hoog risico op ramaanvallen adviseren wij andere maatregelen, zoals security poorten, speedgates, bollards of roadblockers. Wel zijn slagbomen cruciaal voor de voertuigstromen op en nabij uw terrein, dus worden ze uitvoerig getest op hun werking. Echter, een genormeerd product zegt nog niets over de kwaliteit van uw totale wering. Wij zorgen dat alle maatregelen in balans en samenhang met elkaar zijn opgebouwd, zodat u altijd de weerstand en vertraging kunt bieden die voor uw organisatie belangrijk zijn. Wilt u weten hoe wij verder gaan waar de normering ophoudt? Neem dan gerust contact op.

Weerstandsklasse van slagbomen

Slagbomen zijn perfect voor het reguleren van voertuigstromen op uw terrein. Echter, als voertuigwering zijn slagbomen niet optimaal, dus wordt dit niet vertaald in een weerstandsklasse. Voor toepassingen binnen branches met een hoog risico adviseren wij eerder bollards of roadblockers. Wel is het belangrijk dat, zeker bij langere slagbomen, de windbestendigheid goed berekend en geclassificeerd is.

slagboom snel parkeerterrein

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing. 

Ook interessant voor u?

Go to Top