Kogelwering

Kogelwering2024-06-14T07:49:37+01:00

In het geval van een schietincident, is het de wering van de bouwkundige maatregelen die uw mensen en goederen zal beschermen. Maar welke weerstandsklasse hebt u nodig? Kunt u kogelwering combineren met brand-, inbraak- en explosiewering? En hoe verhoudt zich dit in de balans met de overige beveiliging? Zo zijn er nog veel meer vragen waar u tegenaan zult lopen.

Bedenken en uitvoeren

Mactwin Security is al meer dan 40 jaar dé security expert, die u ontzorgt met integraal risico management. Wij zijn meer dan een gespecialiseerde productleverancier van bouwkundige maatregelen. Wij ondersteunen u waar de processen en uw security complex worden, met slimme gecombineerde (standaard)oplossingen die voldoen aan de eisen van alle stakeholders. Zelfs wanneer die eisen tegenstrijdig zijn. Wij staan bekend om onze ongeëvenaarde kennis van criminele Modus Operandi en het doorgronden van (complexe) klantprocessen. Een resultaat van onze ervaring is bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Security Polygon Methodiek. Hiermee bent u altijd consistent verzekerd van de juiste wering per overgang.

Beste oplossing voor de beste prijs

Wij geloven in ‘standaard waar het kan, maatwerk waar het moet’. Soms zijn we genoodzaakt om maatwerk toe te voegen om werkelijk effectief te zijn tegen de gedefinieerde aanvalsscenario’s met vuurwapens. Deze aanpak levert altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voorwaarde is wel dat de effectiviteit van alle gebruikte kogelwerende maatregelen theoretisch onderbouwd én in de praktijk bewezen is. Onze standaardoplossingen zijn afkomstig van leveranciers van wereldklasse en hebben hun waarde ruimschoots aangetoond. Onze maatwerk kogelwerende (deel)oplossingen worden uitvoerig getest in ballistische arena’s in Nederland en/of Duitsland.

Normering van kogelwerende maatregelen

Mactwin is een kennisbedrijf. We steken veel energie in het vergaren, delen en borgen van kennis over kogelwering; binnen onze organisatie en daarbuiten. Dit ziet u terug in de deskundigheid en betrokkenheid waarmee onze experts uw oplossing implementeren.

Voor kogelwering zijn normeringen opgesteld. Als basis hanteren wij de Europese normen EN 1522 en EN 1603. Echter, een genormeerd product zegt nog niets over de kwaliteit van uw totale wering. Wij zorgen dat alle maatregelen in balans en samenhang met elkaar zijn opgebouwd, zodat u altijd de weerstand en vertraging kunt bieden die voor uw organisatie belangrijk zijn. Wilt u weten hoe wij verder gaan waar de normering ophoudt? Neem dan gerust contact met ons op!

Weerstandsklasse van kogelwerende middelen

Voor de definitie van weerstandsklassen zijn een aantal factoren van belang; denk hierbij aan het type munitie, het wapen, de vuursnelheid, het aantal schoten en de afstand van waaraf geschoten wordt. In de EN 1522-1523 staan onder meer de klassen FB1-FB7 omschreven. Volgens de normering worden deze weerstandklassen getest met een mechanisch afvuurmechanisme, temperatuurmeting, schieten in een driehoek met bepaalde inslagafstand en een snelheidsmeter. Deze tests worden uitgevoerd op kogelwerende ramendeurengeveldelen en wanden. Ook wordt er aandacht besteed aan de verbinding van de verschillende elementen.

In situaties waarin andere wapens en/of munitie zoals AK47 of sniper geweren .50 inch (12,7mm) zijn te verwachten hebben wij passende oplossing om voldoende wering te waarborgen. Afhankelijk van uw risicoprofiel kiezen wij samen met u de weerstandsklasse die uw situatie vereist en die past bij uw ambitie.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing. 

Ook interessant voor u?

Go to Top