Wat is Tiger Kidnapping?

Tiger Kidnapping is een vorm van gijzeling die voornamelijk gericht is tegen een werknemer en waarbij veelal een familie- of gezinslid wordt vastgehouden om druk uit te oefenen op die werknemer. De dreiging is dusdanig dat de medewerker niet anders kan dan meewerken. Vaak wordt ook grof geweld toegepast. De crimineel die die scenario toepast is vaak uit op grote sommen (los)geld. Tiger kidnapping is een gruwelijk scenario met vaak traumatische gevolgen voor de betrokken.

Dit criminele scenario dankt zijn naam aan de tijger die voordat hij toeslaat, eerst zijn prooi zorgvuldig kiest en observeert om vervolgens heel gericht aan te vallen.

Oplossing

Om tiger kidnapping te voorkomen, zult u de crimineel al in zijn voorbereidings- of observatiefase duidelijk moeten maken dat dit scenario niet zinvol is. Naast het nemen van technische maatregelen, adviseren wij om vooral aandacht te besteden aan procedures en functiescheiding, waarbij wordt vastgelegd en technisch afgedwongen dat er altijd meerdere medewerkers nodig zijn om bijvoorbeeld de kluis te openen.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing.