Parkeer- en bezoekersbeheer voor multi-tenant gebouwen

We zien steeds vaker dat kantoorpanden worden opgedeeld in verschillende verhuureenheden: zogenaamde multi-tenant gebouwen. Vastgoedbeheerders staan voor de uitdaging om zowel de beschikbare kantoorruimte als de bijbehorende parkeerplaatsen optimaal te exploiteren.

Beheerders verhuren een vast aantal parkeerplaatsen aan de huurders en reserveren daarnaast enkele plekken voor bezoekers van de huurders. De huur en het gebruik van al deze plekken wordt aan de huurders doorberekend. Door een combinatie van moderne toegangstechnologie met gebruiksvriendelijke beheersoftware, kunnen vastgoedbeheerders hun parkeerplaatsen optimaal exploiteren.

Flexibel in te richten beheersoftware

Een toegangssysteem registreert iedere auto die het terrein op- of afrijdt, waardoor beheerders precies weten hoeveel auto’s het terrein op komen en wanneer zij het terrein weer verlaten. Om te voorkomen dat een huurder meer auto’s parkeert dan contractueel is vastgelegd, kan de beheersoftware zodanig worden geprogrammeerd dat bij een overschrijding de toegang tot het parkeerterrein wordt geweigerd. Dit inclusief de mededeling dat het maximale aantal parkeerplaatsen voor deze huurder is bereikt. Dergelijke toegangssystemen werken op basis van toegangspassen, Windows tags of bijvoorbeeld kentekenherkenning. Ook het gebruik van smartphones in combinatie met een QR code behoort inmiddels tot de mogelijkheden. Welk van deze mogelijkheden voor u het meest geschikt is, hangt af van uw omstandigheden en (toekomst)wensen.

Registratie bezoekersparkeerplaatsen

De flexibel in te richten beheersoftware kan ook worden gebruikt om (parkerende) bezoekers te registreren. Hierdoor weten vastgoedbeheerders exact hoeveel bezoekers er voor welke huurder zijn geweest. Met deze informatie kunnen zij het gebruik van de bezoekersparkeerplaatsen naar rato doorbelasten aan hun huurders. In de beheersoftware wordt de gewenste procedure vastgelegd. Worden bezoekers vooraf aangemeld met het kentekennummer van hun auto, dan kan de bezoeker – nadat het kenteken bij de slagboom (automatisch) is geverifieerd – gewoon doorrijden. Is het bezoek niet aangemeld, dan kan de bezoeker zich via het intercomsysteem melden bij de receptie. De kentekencamera’s geven het kenteken van de auto door en de receptie vult deze informatie aan met de naam van huurder waarvoor de bezoeker komt. Desgewenst kan direct een bezoekerspas worden geprint.

Volg ons op Linkedin

Toegangsbeheer

Het systeem zoals hierboven beschreven, kan eenvoudig worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met toegangsbeheer voor het pand. De passen, tags of smartphones kunnen dan ook worden gebruikt om de toegang tot het pand en de ruimten daarbinnen te regelen. Ook is het mogelijk om het systeem te synchroniseren met het HRM systeem. Dit is niet alleen efficiënt, maar ook veiliger. Omdat vanuit één database wordt gewerkt is de kans op menselijke fouten minimaal.

Mactwin Security biedt complete beveiligingsoplossingen onder andere voor multi-tenant gebouwen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met Erik Poulussen: erik.poulussen@mactwin.nl of (026) 479 22 08.