Security voor kantoorgebouwen: de toekomst is Connected

Beveiligingsoplossingen beperken zich al lang niet meer tot inbraakbeveiliging en toegangsbeheer. Bezoekersbeheer, parkeerbeheer, (video) intercom zijn elementen die veel in kantoorgebouwen toegepast worden. Mactwin biedt moderne, flexibele en gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossingen, die al dan niet gecombineerd kunnen worden tot een centraal Security Management Systeem.

Moderne beveiligingssystemen werken integraal samen. Ook kunnen ze samenwerken met uw eigen systemen, zoals die voor klimaatbeheersing, bezoekersbeheer of HRM. Hierdoor neemt het aantal administratieve handelingen af en verbetert de efficiency. Bovendien wordt het beveiligingsniveau verhoogd. Wij noemen dit ‘Connected Security’.

Een Security Management Systeem (SMS) verzorgt de koppeling van de individuele systemen. Hierdoor kunnen alle aangesloten systemen centraal worden bediend en beheerd. Met een SMS komt alle informatie bijeen in één simpel overzicht. Dit is praktisch in het gebruik omdat u zich niet meer hoeft te verdiepen in onderliggende systemen. Connected Security levert u verder veel nuttige (beheers)informatie en verhoogt uw beveiligingsniveau.

Connected security kantoorgebouwen

24/7 gemak en besparing

Als het gebouw of de ruimtes daarbinnen 24/7 in gebruik kunnen zijn, dan is Connected Security van grote waarde. Door systemen te koppelen, zal bijvoorbeeld het inbraakmeldsysteem automatisch inschakelen als er geen personen meer aanwezig zijn. Als ook het gebouwbeheersysteem gekoppeld is, dan worden tegelijkertijd de verwarming en het aircosysteem automatisch uit- of ingeschakeld. Dit is gebruiksvriendelijk en bespaart (energie)kosten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze mogelijkheden die Connected Security biedt voor moderne (multi-tenant) kantoren. De illustratie hierboven geeft een globaal overzicht van de vele mogelijkheden.

Veelzijdige toegangscontrole

Dankzij Connected Security kunnen medewerkers met één toegangsmiddel (bijv. pas, tag of telefoon) de inbraakmeldinstallatie in- / uitschakelen, printopdrachten geven of betalen in het bedrijfsrestaurant. Ook kunt u de systemen van al uw panden centraal bedienen en beheren. En door de koppeling met het HRM platform krijgen nieuwe medewerkers automatisch toegangsrechten, die bij uitdiensttreding automatisch worden ingetrokken. Met draadloze elektronische cilinders en mobile access beheert u ook uw binnendeuren makkelijk en voordelig. Ultieme, centrale beheersing dus.

Flexibel voor een vast bedrag

Steeds vaker wordt gekozen voor een vorm van Security as a Service (SECaaS). De verschillende huurders van kantoorruimten kunnen via de Cloud bij hun eigen systeem, zonder dat ze toegang hebben tot die van andere huurders. Met SECaaS betaalt u een vast tarief per maand, inclusief  onderhoud en software upgrades. De applicatie en de bijbehorende onderdelen blijven eigendom van de leverancier. Hierdoor hoeft u geen grote investeringen te doen en kunnen aanpassingen of uitbereidingen flexibel en snel worden gedaan. SECaaS kan worden aangevuld met andere diensten, zoals remote pasbeheer.

Parkeerbeheer

Toegang tot het parkeerterrein op basis van biometrische gegevens, kentekenherkenning of smartphones. U beheert snel en eenvoudig de toegang voor medewerkers en bezoekers. U kunt groepen aanmaken en automatisch rechten toekennen. Bezoekers kunnen vooraf worden  aangemeld met hun kenteken zodat zij op de dag van hun afspraak toegang krijgen tot de parkeerplaatsen. Deze oplossing is ook ideaal voor vastgoedbeheerders van multi-tenant gebouwen.

Gastvrije digitale receptie

Met een digitale receptie automatiseert u de receptiefunctie. Centraal bij deze betaalbare oplossing staat de informatiezuil met touchscreen waar bezoekers zich kunnen aanmelden. Na aanmelding toont het scherm een plattegrond met de route. Indien de digitale receptie is gekoppeld aan het toegangscontrolesysteem, dan geeft de zuil ook automatisch een bezoekerspas uit en neemt deze na afloop van het bezoek weer in. Een spreek-/luisterverbinding met de gastheer behoort tot de mogelijkheden.

Digitale receptie kantoorgebouwen

Inzicht bij brand en calamiteiten

Door branddetectie- en ontruimingssystemen te koppelen aan de security systemen kunt u de veiligheid vergroten. Een koppeling met het camerasysteem bijvoorbeeld, maakt het mogelijk om een brand te verifiëren en te zien/beoordelen of de ontruimingswegen vrij zijn. Een koppeling met het toegangscontrolesysteem geeft bij een brandmelding direct een overzicht van de personen die zich in het pand bevinden.

Brandveiligheid kantoorgebouwen

Altijd up-to-date met remote beheer

Het op afstand beheren en onderhouden van uw systemen is efficiënt en spaart voorrijkosten en het milieu. Remote kunnen onder andere de volgende diensten worden verleend: software updates, proactieve monitoring van systeembeschikbaarheid, cardmanagement, monitoring en analyse alarmmeldingen en veiligstellen van videobeelden.

Remote beheer security systemen
Volg ons op Linkedin