Bereik meer met LiDAR  

LiDAR is voor de security branche een relatief nieuwe manier van detectie. LiDAR detectie maakt het mogelijk om een gedetailleerde 3D-weergave van een omgeving te maken, onafhankelijk van weers- en lichtomstandigheden. Door op hoge frequentie te scannen ontstaat er een real-time live weergave.

Vervolgens wordt er, vergelijkbaar met Video Content Analyse, analyse toegepast op de 3D beeldvorming voor het detecteren, identificeren en volgen van objecten. Een LiDAR sensor verwerkt informatie die niet gebruikt kan worden om een persoon te identificeren, de waarneming bestaat uit informatie met betrekking tot afstanden en formaten.

Slim gebruik van object herkenning

(Links: beeld van een bos. Rechts: hetzelfde beeld met isolatie van gedetecteerd object van bewegend persoon tot in klein detail.)

3D-informatie vanuit de LiDAR sensor(en) wordt geanalyseerd om onderscheid te maken tussen de omgeving en objecten. Dit maakt het mogelijk om op nauwkeurige en betrouwbare wijze objecten zoals mensen of voertuigen te identificeren en te volgen. Zelfs tijdens een storm, met wild bewegende begroeiing in het detectie gebied, is nauwkeurige detectie mogelijk.

Integratie met het VMS

De integratie van LiDAR detectie binnen een videomanagement systeem maakt het mogelijk om bij dreiging direct inzicht te krijgen. Dit biedt een significante upgrade op het gebied van toepasbaarheid en betrouwbaarheid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om coordinaten te krijgen vanuit het LiDAR systeem, waarbij het VMS direct de juiste camera’s toont ter verificatie.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing.