Het contract voor de implementatie en het beheer van IPSecurityCenter is getekend door René Oudejans (r), CFO Gasunie en Peter de Jong, CFO Mactwin.

Mactwin levert PSIM oplossing aan Gasunie

Gasunie heeft Mactwin opdracht gegeven voor de inrichting, implementatie en het beheer van een Physical Security Information Management (PSIM) oplossing voor de besturing en monitoring van de security systemen op al haar beveiligde locaties in Nederland; dit ter vervanging van het bestaande in-house ontwikkelde systeem. Met IPSecurityCenter, de PSIM software van CNL, beheerst Gasunie haar veiligheidsrisico’s en optimaliseert zij haar beveiliging. Vanaf 2018 wordt IPSecurityCenter geïmplementeerd in de verschillende bewakingsloges en de twee meldkamers van Gasunie.

Het integratie- en managementplatform IPSecurityCenter zet informatie van alle security en safety systemen van Gasunie om naar visuele intelligentie in de vorm van een eenduidig beeld van de situatie (Common Operational Picture). Dit zal het situationeel inzicht van de operators aanmerkelijk verbeteren. Het PSIM leidt operators stap voor stap door standaard procedures en instructies, waardoor incidenten, dreigingen en crisissituaties, na directe signalering, eenduidig en snel onder controle zijn. Alle events, activiteiten en acties worden gelogd, zodat Gasunie achteraf compliancy aan wet- en regelgeving, procedures en bedrijfsrichtlijnen kan aantonen of audits kan uitvoeren.

De gebruiksvriendelijke interface van IPSecurityCenter waarmee operators eenduidig de onderliggende systemen kunnen bedienen, wordt door Gasunie hoog gewaardeerd. Net als het feit dat het een open platform betreft dat derhalve koppelbaar is met vrijwel alle securitysystemen. IPSecurityCenter werkt samen met en haalt informatie uit diverse andere systemen, zoals systemen voor HRM en facility management en geo-informatiesystemen. Ook dit was voor Gasunie een belangrijk selectiecriterium.

Ad Weterings, Senior Inkoper ICT bij Gasunie: “Gedurende het aanbestedingstraject heeft Mactwin overtuigend aangetoond dat IPSecurityCenter voor ons de beste oplossing is en dat Mactwin – als professionele system integrator – de juiste partner is voor deze omvangrijke opdracht. We kijken uit naar de samenwerking.”