MactwinBox 5: 25% lichter en multifunctioneler dan ooit

Mactwin’s waardetransportkoffer heeft ruimschoots bewezen een toekomstvaste oplossing te zijn. Hoewel technologie de laatste 40 jaar behoorlijk is geëvolueerd, zijn het concept en de primaire functionaliteit hetzelfde gebleven: waar geen buit is, zal geen aanval zijn.

Bij een overval wordt de MactwinBox geactiveerd, waardoor alle bankbiljetten in de koffer direct en onomkeerbaar worden verminkt. De waardeloper is niet in staat om dit proces te beïnvloeden en loopt daardoor geen gevaar. Een sirene afkomstig uit een geactiveerde MactwinBox zal de crimineel frustreren en hem aansporen om te vluchten, waarbij de MactwinBox in het algemeen achtergelaten wordt op de plaats delict.

In het hypothetische geval dat de MactwinBox wel wordt meegenomen, zal de crimineel er snel achter komen dat er geen bruikbaar geld is overgebleven en dat het verminkte geld nooit zal kunnen worden hersteld. Hij staat met lege handen, wat een sterk signaal geeft aan andere potentiële overvallers: je schiet er niets mee op als je een waardeloper overvalt. Dit signaal heeft in de jaren ’80 geleid tot een drastische afname in het aantal aanvallen op waardetransport operaties op de Nederlandse straten. Inmiddels is de MactwinBox te vinden in meerdere landen over de hele wereld.

Wat is nieuw?

Technologie van nu biedt nieuwe mogelijkheden, die hebben geleid tot de creatie van het nieuwste model:  MactwinBox 5.

Verbeter uw operatie

MactwinBox 5 heeft nu één multifunctionele kap, waarop vijf verschillende onderbakken passen. Dit verhoogt de operationele flexibiliteit, omdat u dezelfde kap kunt gebruiken voor het halen en brengen van geld, multi-run operaties én cassettewissels (MEI en ATM cassettes). Meerdere systemen in het waardetransportvoertuig zijn niet meer nodig, wat geld bespaart en het aantal menselijke fouten reduceert.

Blije waardelopers

De gebruikerservaring van de waardelopers heeft voorop gestaan in de ontwikkeling van de MactwinBox 5. Zo is deze maar liefst 25% lichter dan zijn voorgangers, zonder in te boeten op duurzaamheid! Met een bliksemsnelle nieuwe ‘engine’ is het dagelijkse gebruik sneller dan ooit. Bovendien is de MactwinBox 5 compatible met de nieuwste GPS en GLONASS satelliettechnologie en beschikt hij over een nieuwe roaming network SIM, waardoor de connectiviteit altijd optimaal is.

Volg ons op Linkedin

Eenvoudig sleutelmanagement

Als een waardeloper in het verleden meerdere klanten achter elkaar wilde bezoeken (bijv. in een winkelcentrum), kon gewerkt worden met klantsleutels of de waardeloper moest eerst de sleutel afleveren op locatie, teruglopen naar het voertuig en vervolgens hetzelfde stuk teruglopen met de waardetransportkoffer. Beide opties waren niet ideaal; een klantsleutel kan worden kwijtgeraakt, gestolen of de contactpersoon kan afwezig zijn. Tweemaal lopen kost teveel tijd. Daarom ontwikkelden we KeyTerminal.

Het werkt als volgt: een klantlocatie wordt voorzien van een KeyTerminal. De waardeloper biedt zijn iButton (beveiligde elektronische sleutel) aan en de KeyTerminal start een authenticatieprotocol. De iButton ontvangt vervolgens de credentials om de MactwinBox (eenmalig en binnen een ingegeven tijdsvenster) te openen. Zonder deze credentials is de iButton nutteloos. Het vier-ogen-principe geldt nog steeds, maar de extra persoon is nu vervangen door technologie. Eenmaal geïnstalleerd, kan de KeyTerminal niet worden verwijderd zonder dat het systeem zichzelf reset. Hiermee wordt KeyTerminal in geval van diefstal of vandalisme volkomen nutteloos, totdat geautoriseerd personeel hem heractiveert.