Intelligent Unlock 1: People Counting

Ineens stond de samenleving stil. We werden gevraagd om zo veel mogelijk thuis te werken, winkelstraten raakten verlaten en sportverenigingen moesten hun deuren sluiten. Gelukkig zijn er inmiddels minder Corona-besmettingen en sterfgevallen en worden de strenge maatregelen langzaam versoepeld. We gaan van een Intelligent Lockdown naar een Intelligent Unlock. Wel zullen we nog langere tijd de onderlinge afstand van 1,5 meter moeten blijven bewaren. Maar hoe gaat u dat doen in úw organisatie, winkel of museum?

In deze situatie – waarbij we allemaal zoeken naar mogelijkheden voor een 1,5 meter samenleving – zetten wij onze expertise in om samen werken en leven makkelijker, beter en veiliger te maken. In een serie korte artikelen schetsen we enkele voorbeelden van hoe u (uw bestaande) security technologie hiervoor kunt inzetten. In dit artikel staat People Counting met intelligente camera’s centraal.

Om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren tot anderen is het belangrijk dat ruimtes niet overvol raken. Er worden daarom beperkingen gesteld aan het aantal mensen dat zich tegelijkertijd in een ruimte mag bevinden. Hoeveel mensen maximaal aanwezig mogen zijn, hangt af van de op dat moment geldende regelgeving en de grootte van de ruimte. Met slimme techniek kunt u dit gestelde maximum eenvoudig handhaven; zonder dat u daarvoor extra personeel hoeft in te zetten.

Hoe werk het?

Camera’s met geïntegreerde Video Content Analyse (VCA) tellen het aantal mensen dat een gebouw, verdieping of ruimte binnenkomt en uitgaat. Wanneer het maximale aantal mensen is bereikt, stuurt het camerasysteem een signaal naar bijvoorbeeld een stoplicht, waarna dit op rood springt. Medewerkers, bezoekers of klanten zien nu in één oogopslag dat ze even moeten wachten totdat het stoplicht weer op groen gaat. Eventueel kunt u tegelijkertijd met het rode stoplicht ook een gesproken bericht afspelen waarin de mensen vriendelijk wordt verzocht even te wachten.
Nog vriendelijker en informatiever is het wanneer u het camerasysteem koppelt aan een (narrow casting) monitor die realtime informatie geeft over het aantal mensen dat binnen is en het aantal mensen dat nog naar binnen mag. Zo weten mensen niet alleen of ze naar binnen mogen, maar ook hoe druk het binnen is.

Geschikt voor veel verschillende omgevingen

People Counting met intelligente camera’s is zeer breed toepasbaar, denk aan (kantoor)gebouwen, winkels, wachtruimtes, liften, vergaderruimtes, bedrijfsrestaurants, winkels en expositieruimtes in musea.

IP 3000i camera’s van Bosch

People Counting zoals hierboven beschreven is bijvoorbeeld mogelijk met een nieuwe serie IP 3000i camera’s van Bosch. De camera’s zijn niet alleen zeer geschikt om het aantal mensen in een gebouw te reguleren, maar ook voor inbraakdetectie, naleving van regelgeving op het gebied van veiligheid en het analyseren van gedrag in bijvoorbeeld winkels. Met de ingebouwde Essential Video Analytics kunnen onder andere alarmen worden gegeven als personen zich verdacht ophouden of een vooraf gedefinieerd veld binnenkomen. Ook kunnen de camera’s zaken als geblokkeerde nooduitgangen of achtergelaten objecten signaleren.

Toekomstbestendige investering

Met een maatregel als deze kan uw organisatie weer open en zullen medewerkers en bezoeken zich welkom en veilig voelen. Hoe lang dit tijdelijke ‘nieuwe normaal’ duurt, is lastig te voorspellen. Wij vinden het belangrijk dat de investeringen die organisaties doen, ook op lange termijn rendabel blijven. People Counting met VCA kan u ook na de crisis waardevolle informatie opleveren die u zal helpen bij het optimaliseren van uw processen.

Wij denken graag met u mee!

Heeft u vragen of wilt u eens met ons van gedachten wisselen over dit soort oplossingen? Wij bieden u de mogelijkheid om, gratis en vrijblijvend, een uur te spreken met een van onze specialisten. Op afstand, uiteraard. Onze specialisten kunnen u precies vertellen wat voor uw situatie en uitdaging de beste oplossing is.

Bel voor een oriënterend gesprek: (026) 479 22 33 , mail naar sales@mactwin.nl of ga naar onze contactpagina.