De Enk Groen & Golf – Volledig ontzorgd met SECaaS oplossing

De Enk Groen & Golf verzorgt vanuit vier locaties de aanleg en het onderhoud van onder andere dakterrassen, golfbanen, sportvelden en bedrijfstuinen. Uitvoerende medewerkers halen de benodigde gereedschappen en materialen bij deze locaties. Met de geüpgradede (SECaaS) toegangscontrole-oplossing, is het toegangsbeheer van de vier locaties een ‘fluitje van een cent’ geworden.

De Enk Groen en Golf is een aanleg- en onderhoudsbedrijf waar vakmanschap en innovatie hand in hand gaan. We zijn te gast bij directeur Gerard van der Werf en machine- en wagenparkbeheerder Erik van Velzen. Enthousiast vertellen ze over het bedrijf en hun projecten. En over hoe ze voortdurend bezig zijn met innovatie. Gerard van der Werf vertelt daarover: “We bedenken slimme oplossingen, met name gericht op het efficiënter en beter verrichten van onderhoud. Zodat we onze klanten maximaal kunnen ontzorgen.” “Een leuk voorbeeld is de GIS Golfviewer, waarmee we data verzamelen en analyseren om vervolgens het beheer daarop aan te passen”, voegt Erik van Velzen toe. “Neem droogte op een bepaald gedeelte van de golfbaan. Zodra de mate van droogte en de locatie ervan in kaart is gebracht, wordt het sproeisysteem zo ingeregeld dat de plaatselijke droogte zo snel mogelijk wordt opgeheven.”

Groeiambities

Het bestaande toegangscontrolesysteem was te beperkt voor het sterk groeiende De Enk. Gerard van der Werf zegt hierover: “We kwamen met het oude systeem niet meer uit met het aantal medewerkers en onze groeiambities. Bovendien was het bijzonder omslachtig om iemand tijdelijke toegangsrechten voor een pand te geven. Naast ons vaste personeelsbestand van zo’n 175 man, hebben we ook nog een grote groep seizoenwerkers. Het komt dus nogal eens voor dat we toegangsrechten moeten toekennen, verwijderen of aanpassen.” Verder kreeg De Enk een nieuw pand in Drachten. Redenen genoeg dus om te kiezen voor een upgrade van het toegangscontrolesysteem. “Bij deze upgrade stond – naast het onbeperkt kunnen toevoegen van medewerkers – gebruiksgemak hoog op ons wensenlijstje. Verder wilden we zo min mogelijk zorgen hebben over dit systeem, bijvoorbeeld als het gaat om updates of onderhoud”, aldus Gerard van der Werf.

Secure hosting in de cloud

Daarom implementeerde Mactwin bij De Enk een SECaaS toegangscontroleoplossing (AEOS). Dit betekent dat de controllers waarmee op de vier locaties de deuren worden aangestuurd, zijn verbonden met een externe server (bij Mactwin). Daarop draait zowel de beheersoftware als de centrale database met de toegangsrechten. De Enk heeft een inlog op deze cloud server. “Het mooie is dat wij nu vrijwel nergens meer naar om hoeven kijken. Mactwin onderhoudt de server, zorgt dat de nieuwste software-updates worden gedaan en dat er een veilige VPN-verbinding is. Alleen het beheren van de toegangsrechten van onze medewerkers doen we nog zelf. Dat kan vanaf iedere locatie in een handige en gebruiksvriendelijke applicatie”, vertelt Erik van Velzen.

Volledig ontzorgd voor een vast bedrag per maand

Net als zijn klanten, wil De Enk zoveel mogelijk ontzorgd worden om zich volledig te kunnen focussen op zijn kernactiviteiten. Met een SECaaS toegangscontroleoplossing heeft De Enk wat de beveiliging betreft geen zorgen meer. En dankzij het vaste bedrag per maand weten ze precies waar ze aan toe zijn.