Dirkzwager: van sleutelbos naar slimme toegangscontrole tags

Dat de beveiliging van de kantoren van Dirkzwager advocaten & notarissen goed voor elkaar is, spreekt voor zich. Alle belangrijke toegangen, zoals die tot de panden, parkeerfaciliteiten en de archief- en kluisruimtes, zijn voorzien van moderne inbraak- en toegangscontrolesystemen. Recent verving Mactwin wegens veroudering de oude systemen van Dirkzwager. Hierdoor is de beveiliging beter dan ooit en een stuk gebruiksvriendelijker.

Tot eind vorig jaar gebruikten de medewerkers van Dirkzwager gewone sleutels om deuren te openen en een afstandsbediening om de slagbomen van de parkeerterreinen te bedienen. “Hoe meer toegangsrechten je had, hoe dikker de sleutelbos.” Aan het woord is Genoveva Hoppenreijs, Hoofd Facilitaire Dienst bij Dirkzwager. “Met de komst van het nieuwe inbraak- en toegangscontrolesysteem, hebben alle medewerkers hun sleutels moeten inleveren en ze hebben in plaats daarvan een toegangstag gekregen. Daarmee kunnen ze niet alleen de slagbomen van de parkeerterreinen bedienen en toegang krijgen tot het kantoor en bepaalde gebieden in de kantoren, maar ook de inbraakmeldinstallatie (deels of geheel) in- of uitschakelen, printopdrachten activeren via het Follow Me printsysteem én gebruik maken van de lunch.“

De laatste functionaliteit is later op verzoek van Dirkzwager toegevoegd. “Voordat medewerkers nu gebruik maken van onze lunchfaciliteit, bieden zij hun tag aan bij de lezer in de lunchruimte. Op deze manier registreren wij wanneer medewerkers meelunchen en kunnen wij de fiscale kosten daarvan aan ze doorbelasten. Voor sommige van onze medewerkers was de overgang van de (grote) sleutelbos naar één tagje wel even wennen. Alles gebeurt nu met de kleine tag.”

“Gelukkig horen we inmiddels regelmatig hoe praktisch men dit vindt. Ik sluit dan ook niet uit dat we het systeem in de toekomst verder uitbereiden, bijvoorbeeld met PC beveiliging. In plaats van het invoeren van je wachtwoord, log je dan in met je tag. Dat is reuze praktisch, zeker nu ook bij Dirkzwager steeds meer collega’s flexwerken.”

Groot gebruiksgemak

Dat sleutels zijn vervangen door een multifunctionele toegangstag is zeker niet het enige voordeel van de nieuwe systemen. In de nieuwe situatie zijn beide systemen aan elkaar gekoppeld. Dit betekent onder andere dat de systemen, inclusief het camerasysteem in het andere Arnhemse pand, centraal bediend en beheerd kunnen worden. Vanuit één uniforme applicatie. Ook kunnen toegangsrechten centraal worden toegewezen of veranderd. Genoveva Hoppenreijs: “Mactwin heeft ook veel aandacht besteed aan de bedieningspanelen. Wij wilden dat deze panelen zo goed mogelijk pasten bij het interieur en de uitstraling van onze kantoren.“

Bovendien moest het alarmsysteem zo simpel mogelijk in- en uit te schakelen zijn. “We willen bedieningsfouten en daarmee ongewenste alarmen zoveel mogelijk voorkomen. In onze kantoren zijn er dagelijks collega’s die ’s avonds langer doorwerken. Ook in de weekenden zijn er regelmatig collega’s op kantoor aanwezig. Iedere medewerker moet daarom zo eenvoudig mogelijk in- en uit kunnen schakelen. Mactwin heeft dit goed opgelost door speciaal voor ons een aparte, in ons interieur weggewerkte, bediening van het alarmsysteem te maken op basis van twee simpele drukknoppen.”

Partnership

Hoewel de drie kantoren tot voor kort naar tevredenheid met verschillende beveiligingsinstallateurs werkten, gunde Dirkzwager de opdracht tot vervanging van de installaties geheel aan één partij. De keuze viel op Mactwin. “Bij Dirkzwager hebben we een goede en langdurige relatie met zowel cliënten als toeleveranciers hoog in het vaandel staan. En zoals we zelf kennis delen en meedenken met onze cliënten, verwachten we dat ook van onze toeleveranciers”, vertelt Genoveva Hoppenreijs. “We werken dan ook het liefst met partners die goed kunnen luisteren, die met ons meedenken en die proactief zijn. In de afgelopen 14 jaar heeft Mactwin bewezen dat ze dat kan. Onze samenwerking met Mactwin is een goed voorbeeld van partnership.”