Remote Diensten2024-07-16T12:46:41+01:00

Remote Diensten

Remote beheer & onderhoud

Zorgvuldig beheer is meer dan het periodieke onderhoud van systemen. Het is ook het leveren en installeren van software updates, het monitoren, analyseren en terugbrengen van bijvoorbeeld nodeloze alarmmeldingen of het zo nodig verplaatsen, toevoegen of anders instellen van signalerende apparatuur.
Dit alles doet Mactwin tegenwoordig grotendeels op afstand vanuit ons Remote Operation Center.
Dit is efficiënt en spaart kosten en het milieu.

Applicatiebeheer

Vanuit ons Remote Operation Center kunnen onze ervaren specialisten u ondersteunen bij het applicatiebeheer. Zo kunnen wij voor u:

  • relevante videobeelden veiligstellen na een incident
  • uw card management verzorgen, inclusief pasuitgifte
  • uw security systemen configureren
  • (management)rapportages samenstellen

Hierdoor zijn uw beveiligingsmaatregelen continu op het gewenste niveau en blijven zij afgestemd op uw veranderende organisatie. Wij nemen u dus niet alleen veel rompslomp uit handen, maar realiseren ook flinke kostenbesparingen.

Proactieve monitoring

Vanuit het Remote Operation Center kunnen wij systemen en software proactief monitoren. Hierdoor zullen wij eventuele storingen razendsnel ontdekken, oplossen en soms zelfs voorkomen. Zonder kostbare reistijd. Valt er een camerabeeld weg of is een harde schijf bijna volgelopen, dan krijgen wij hiervan een melding en kunnen we onmiddellijk (remote) actie ondernemen.

Alleen wanneer een storing niet remote op te lossen is, komen we naar u toe. Meestal weten we dan al precies wat er aan de hand is en sturen we direct de beste specialist met de juiste onderdelen op pad. Efficiënter kan het niet.

Veilige en stabiele verbindingen

Voor al deze diensten werkt Mactwin vanzelfsprekend met veilige en stabiele verbindingen tussen het Remote Operation Center en het security netwerk van haar klanten. Er zijn – afhankelijk van het gewenste beveiligingsniveau, de specifieke situatie en wensen – verschillende verbindingen mogelijk. Denk aan een veilige IPSec VPN Tunnel over het internet of een dedicated besloten verbinding via een speciaal bij de klant binnengebrachte lijn. Natuurlijk bepaalt u zelf wanneer wij in uw systemen kunnen.

Het Remote Operation Center werkt op een volledig gescheiden en beveiligd netwerk, vanuit een beveiligde ruimte. De werkstations en servers zijn volgens de allernieuwste technieken ingericht en voorzien van strenge beveiligingsmaatregelen, firewalls en virusscanners.

ISO 27001 Certificering

Ons Mactwin Operation Center (MOC) is ISO 27001 gecertificeerd.
Dit certificaat geeft aan dat het informatiebeveiligingsmanagementsysteem van Mactwin voldoet aan alle eisen en dat wij op een verantwoorde manier omgaan met vertrouwelijke informatie.

Vanuit het MOC monitort Mactwin de security systemen en software van zijn klanten en worden veel storingen remote opgelost. Ook ondersteunen wij vanuit het MOC onze klanten met applicatiebeheer, waaronder het veiligstellen van videobeelden na een incident, cardmanagement, systeemconfiguratie en managementrapportages.
Voor al deze diensten werken we vanzelfsprekend met veilige en stabiele verbindingen. Bovendien werkt het MOC op een volledig gescheiden en beveiligd netwerk, vanuit een sterk beveiligde ruimte. Werkstations en servers zijn volgens de allernieuwste technieken ingericht en voorzien van strenge beveiligingsmaatregelen, firewalls en virusscanners.
ISO 27001 certificaat voor Mactwin

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen uw wens graag naar een passende oplossing. 

Ook interessant voor u?

Go to Top