Intelligent Unlock 2: Self-service bezoekersbeheer

Ineens stond de samenleving stil. We werden gevraagd om zo veel mogelijk thuis te werken, winkelstraten raakten verlaten en sportverenigingen moesten hun deuren sluiten. Gelukkig zijn er inmiddels minder Corona-besmettingen en sterfgevallen en worden de strenge maatregelen langzaam versoepeld. We gaan van een Intelligent Lockdown naar een Intelligent Unlock. Wel zullen we nog langere tijd de onderlinge afstand van 1,5 meter moeten blijven bewaren. Maar hoe gaat u dat doen in úw organisatie of instelling?

In deze situatie – waarbij we allemaal zoeken naar mogelijkheden voor een 1,5 meter samenleving – zetten wij onze expertise in om samen werken en leven makkelijker, beter en veiliger te maken. In een serie korte artikelen schetsen we enkele voorbeelden van hoe u (uw bestaande) security technologie hiervoor kunt inzetten. In dit artikel staat self-service bezoekersbeheer centraal.

Om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren tot anderen is het belangrijk dat ruimtes en gebouwen in het algemeen niet overvol raken. Meer dan ooit moeten we werken met afspraken en het reserveren van tijdvakken. Bij sommige organisaties en beroepsgroepen, zoals zorgverleners, advocaten en notarissen, is dat al gebruikelijk. Nu wordt dit echter ook de nieuwe realiteit bij bijvoorbeeld musea, pretparken en de publieksbalies bij gemeentes of andere overheidsinstellingen. Met slimme techniek die we normaliter ook toepassen in combinatie met geavanceerde toegangscontrolesystemen, kunt u dit eenvoudig organiseren.

Gastvrij en tijdbesparend

Het proces van afspraken maken en gasten ontvangen kan enorm tijdrovend zijn. Door dit proces te digitaliseren met bijvoorbeeld self-service systemen voor bezoekersbeheer, kunt u veel tijd besparen terwijl u uw gasten nog steeds zeer vriendelijk ontvangt. Dit zou als volgt kunnen werken.

Via hun smartphone ontvangen bezoekers een uitnodiging met een QR-code. Deze code geeft alleen gedurende een bepaald tijdvak toegang tot het gebouw of terrein en eventueel ook tot de parkeergelegenheid. Is de bezoeker eerder ter plaatse, dan zal hij/zij even moeten wachten. Als de afspraak wat later moet plaatsvinden door het uitlopen van eerdere afspraken, dan ontvangt de bezoeker hiervan een realtime notificatie. Met de ontvangen QR-code kunnen bezoekers zich na binnenkomst aanmelden bij een self-service receptiezuil. Via het beeldscherm in deze zuil kunnen tevens de hygiënerichtlijnen worden gecommuniceerd en kan de bezoeker bijvoorbeeld worden gevraagd om eerst zijn/haar handen te desinfecteren. Indien dat gewenst is, stuurt het systeem hierna geheel automatisch een bericht naar de gastheer/-vrouw waarin de komst van de afspraak wordt aangekondigd.

Een belangrijk voordeel van self-service bezoekerssystemen is dat het gehele proces voor de bezoeker contactloos is. Niet alleen het aanbieden van de toegezonden QR-code is contactloos, ook de deuren en slagbomen kunnen na verificatie automatisch openen.

Toekomstbestendige investering

Met een oplossing als deze kan uw organisatie weer open en zullen medewerkers en bezoeken zich welkom en veilig voelen. Hoe lang dit tijdelijke ‘nieuwe normaal’ duurt, is lastig te voorspellen. Wij vinden het belangrijk dat de investeringen die organisaties doen, ook op lange termijn rendabel blijven. Self-service bezoekersbeheer kan ook na de crisis een interessante oplossing zijn die u helpt bij het optimaliseren van uw bezoekersstromen.

Wij denken graag met u mee!

Heeft u vragen of wilt u eens met ons van gedachten wisselen over dit soort oplossingen? Wij bieden u de mogelijkheid om, gratis en vrijblijvend, een uur te spreken met een van onze specialisten. Op afstand, uiteraard. Onze specialisten kunnen u precies vertellen wat voor uw situatie en uitdaging de beste oplossing is.

Bel voor een oriënterend gesprek: (026) 479 22 33 , mail naar sales@mactwin.nl of bezoek onze contactpagina.