Snelle Ontruiming met een accurate Ontuimingsinstallatie

Een goede ontruimingsinstallatie is onmisbaar in een bedrijfspand. Als er onverhoopt een brand uitbreekt, moeten mensen het pand zo snel en ordelijk mogelijk verlaten. Een ontruimingsinstallatie met ontruimingsalarm, een goed doordacht ontruimingsplan, heldere vluchtwegplattegronden en het regelmatig oefenen van een ontruiming zijn dan essentieel.

Mactwin helpt u met het schrijven van ontruimingsplannen, het maken van vluchtwegplattegronden en het ontwerpen, installeren en onderhouden van de ontruimingsinstallatie en alle bijbehorende systemen.

Neem vrijblijvend contact op

Ontruimingsinstallatie volgens NEN 2575

Iedere door Mactwin geadviseerde en geïmplementeerde ontruimingsinstallatie voldoet vanzelfsprekend aan de eisen uit de NEN 2575. Daarin staan de eisen voor het ontwerp, de uitvoering, de compatibiliteit en de kwaliteit van ontruimingsalarm-installaties.

Ontruimingsplan

De Arbo wet schrijft voor dat bedrijven, uit welke branche dan ook, een ontruimingsplan moeten hebben.
In dat plan staat beschreven wie welke actie moet ondernemen in geval van een calamiteit. Het bevat taken, instructies en vluchtwegplattegronden.

Voor elk gebouw ziet het ontruimingsplan er anders uit, maar standaard dienen de volgende onderwerpen aan bod te komen:

  • Situatietekening
  • Gebouw, installatie- en organisatiegegevens
  • In- en externe alarmeringsprocedure
  • Wijze van ontruiming en ontruimingsorganisatie
  • Taken personeel
  • Vluchtwegplattegronden
Help mij met mijn ontruimingsplan

Ontruimingsoefeningen

Het hebben van een ontruimingsinstallatie en ontruimingsplattegrond is geen garantie dat het ontruimen van een gebouw bij een échte calamiteit vlekkeloos verloopt. Als gebruiker en als werkgever is uw organisatie (vanuit de Arbo wet) verplicht om regelmatig ontruimingsoefeningen te organiseren. Een goede richtlijn is om dit minstens één keer per jaar te doen en dit bovendien goed vast te leggen in verband met mogelijke aansprakelijkheden bij een incident. Zo is de voorbereiding bij een echt ontruimingsalarm optimaal.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Hebt u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen deze oplossingen graag naar uw specifieke situatie. Neem daarom gerust contact met ons op!

Twan Reuvers

Account Manager

Bel Twan direct: +31 (0) 26 479 22 56

STUUR TWAN EEN BERICHT