Bosch Security and Safety Systems

Bosch Security and Safety Systems2020-11-10T10:56:35+01:00

Jarenlange Samenwerking

Mactwin is al vele jaren een officiële partner van Bosch Security and Safety Systems. Als business partner voeren we de kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossingen van Bosch voor:

  • Beveiligingscamera’s

  • Intelligente Video Analyse (IVA)

  • Brandbeveiliging

  • Ontruimingsinstallaties

Als Bosch-partner heeft Mactwin snel toegang tot de product-specialisten van Bosch en worden wij als eerste geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen. Onze adviseurs worden uitgebreid door Bosch getraind waardoor wij u goed kunnen adviseren en de hoogwaardige producten optimaal voor u kunnen inzetten. Natuurlijk is onze serviceverlening op deze Bosch producten dik in orde.

Cameratoezicht

Op het gebied van bewakingscamera’s heeft Bosch voor elke vraagstelling en omstandigheid een geschikte camera. Van conventionele Pan Tilt Zoom (PTZ) camera’s, tot Full HD camera’s die een zeer scherp gedetailleerd beeld leveren en onder de meest moeilijke omstandigheden nog goed presteren. Zo leveren de HD camera’s van Bosch, in tegenstelling tot andere HD camera’s, onder zeer slechte licht omstandigheden nog goed bruikbaar beeld.

Bosch heeft bij al haar producten veel aandacht besteed aan comptabiliteit en installatie- en onderhoudsgemak. Alle Bosch camera’s ondersteunen de ONVIF standaard, zodat ze in nagenoeg ieder modern video management systeem zijn te integreren. De camera’s zijn voorzien van vele functies zoals video analyse in de camera (IVA) en een webserver die tegelijk meerdere en verschillende type videostreams kan leveren voor verschillende systemen.
Mactwin levert een compleet Bosch CCTV productenportfolio: van IP beveiligingscamera’s tot digitale recorders, inclusief intelligente video analyse (IVA).

Door de inzet van Bosch Intelligente Video Analyse (IVA) kan veel bespaard worden op operationele beveiligingskosten. Daarnaast worden incidenten en gebeurtenissen sneller en nagenoeg altijd opgemerkt. De zogenaamde intelligente camerasystemen van Bosch met geïntegreerde video analyse kunnen zelfstandig verdachte of vooraf gedefinieerde situaties herkennen en automatisch een alarm genereren. Kortom, een extra paar ogen voor operators of beveiligingspersoneel, waardoor er met minder mensen meer en betrouwbaarder geobserveerd kan worden.

Zo kan een cameraobservatiesysteem van Bosch een operator automatisch voorzien van die beelden waar een voorgedefinieerde situatie optreedt, zodat hij of zij geen enkel incident meer over het hoofd ziet. Een geruststellend en veilig gevoel.

Maar ook voor forensisch onderzoek biedt Bosch Video Analyse het juiste gereedschap waarmee dagen video in minuten doorzocht kan worden. Ook bij forensisch onderzoek worden gebeurtenissen beter en sneller teruggevonden met minder mensen.

Camera’s met Intelligente Video Analyse gaan verder dan beveiliging alleen. Deze intelligente techniek kan ook worden ingezet voor tal van andere toepassingen. Zo wordt IVA ingezet voor POS (Point of Sale) analyse en het tellen van mensen die op verschillende tijden van de dag en week een winkel bezoeken, zodat o.a. de personeelsplanning hier op afgestemd kan worden. Ook kunnen rijen aan kassa’s geobserveerd worden, zodat snel extra medewerkers ingezet kunnen worden indien dat nodig is.

Brand en Ontruiming

Met de krachtige, uiterst flexibele en modulaire Bosch brandmeldpanelen kunnen zowel kleine – tot zeer grote betrouwbare brandbeveiligingssystemen worden gerealiseerd met één centrale gebruikersinterface voor programmering en alarmering. Met het fraai vormgegeven touchscreen kunnen de centrales ‘intuïtief’ worden bediend. De brandmeldpanelen van Bosch zijn modulair van opbouw en zeer flexibel. Hierdoor kan het systeem eenvoudig worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. U hoeft hierdoor alleen te investeren in de onderdelen en functionaliteiten die werkelijk nodig zijn.

Eenvoudige integratie
Alle Bosch brandmeldcentrales zijn voorzien van een netwerkinterface die het mogelijk maakt om meerdere centrales op te nemen in een netwerk. De brandmeldpanelen zijn ook eenvoudig, op basis van onder andere OPC, te koppelen met een centraal beheer-, security management systeem of PSIM. Hierdoor wordt de centrale een onderdeel van een integraal beveiligingsoplossing, met alle voordelen van dien. Zo kan bij een brandmelding de brand bijvoorbeeld direct via camera’s geverifieerd worden.

Een uniek product in het melderpakket van Bosch is de zogenaamde, “onzichtbare rookmelder”, een vlakke melder die één geheel vormt met het plafond, eventueel ook qua kleur. Zo kan Mactwin als erkend brandbeveiligingsbedrijf met het zeer complete pakket randapparatuur van Bosch met automatische branddetectie melders, handbrandmelders, signaalgevers zoals sirenes en flitslichten, interfacemodules en andere elementen een uiterst effectieve en betrouwbare brandbeveiligingsoplossing realiseren.

Bosch Praesideo is een flexibel, betrouwbaar en volledig digitaal, gesproken woord ontruimingssysteem. Het systeem maakt gebruik van het glasvezel netwerk waardoor er sprake is van storingsvrij geluid, hoge redundantie en flexibel systeemontwerp. Praesideo is bovendien volledig programmeerbaar en kan communiceren met andere systemen voor bijvoorbeeld gebouwbeheer, branddetectie of informatie. Dankzij de hoge betrouwbaarheid, zijn de beheerskosten van Praesideo bijzonder laag.

De user interface van het ontruimingssysteem kan eenvoudig op de wensen en behoeften van de gebruiker worden aangepast. Zo kan de gebruiker zelf bepalen welke ‘knoppen’ hij wel of niet ziet, waardoor zelfs de grootste systemen makkelijk kunnen worden bediend via een PC of touchscreen. Praesideo kan worden geleverd met logboekregistratiesoftware waarmee logboekinformatie van verschillende systemen kan worden opgevraagd, zodat bewaking en diagnose op afstand mogelijk is. Indien maximale beschikbaarheid is vereist, kan het netwerk waarop het systeem draait, redundant worden uitgevoerd. In dat geval zal zelfs een fysieke breuk in de glasvezelkabel de werking van het ontruimingssysteem niet beïnvloeden.

De TÜV heeft Praesideo volledig gecertificeerd conform de nieuwe veiligheidsstandaarden ISO 7240-16 en, als eerste systeem ter wereld, ook volgens EN54.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Heeft u vragen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen deze oplossingen graag naar uw specifieke situatie. Neem daarom gerust contact met ons op!

Erik Poulussen

Account Manager

Bel Erik direct: +31 (0) 26 479 22 08

Stuur Erik een bericht
Ga naar de bovenkant