Mobile Access, modern en intuitief.

Mobile Access is een manier van authenticatie waar onderhand in verschillende sectoren al veel gebruik van wordt gemaakt. Denk aan het scannen van uw gezicht of vinger voordat u toegang krijgt tot een bankrekening of wachtwoordbeheer applicatie.

Ook in de wereld van de fysieke toegangscontrole is Mobile Access een bekende term geworden. Maar wat is het precies? Met Mobile Access verwijzen we naar het verkrijgen van toegang waarbij uw smartphone gebruikt wordt als identificatiemiddel. Dit kan door gebruik te maken van een biometrisch kenmerk, maar ook door de smartphone als smartcard te gebruiken. Deze smartcard kan op diverse manieren aangeboden worden aan het toegangscontrole systeem ter verificatie.

Gebruik uw smartphone als toegangsbadge. Toegang wordt verleend zodra de smartphone op korte afstand van de lezer wordt gehouden.

Met slide mode kunt u de smartphone simpelweg in de tas of zak laten. De communicatie tussen smartphone en lezer begint zodra u met de hand langs de lezer veegt (dit kan zonder de lezer fysiek aan te raken).

De communicatie tussen lezer en smartphone wordt pas gestart nadat u met de hand op de smartphone klopt. Hiervoor dient u allereerst in de buurt van de lezer te zijn.


Ook uw smartwatch kan gebruikt worden als toegangsmiddel, hiervoor is een actieve verbinding met uw smartphone vereist.

Hands-free mode hoeft u slechts met de smartphone richting een lezer te lopen om toegang te verkrijgen. Dit is de meest gastvrije en intuïtieve manier van toegangsverlening. Echter is dit niet aan te raden voor high-secure omgevingen.

Mobile Access, toegankelijk & gastvrij

Mobile access is te combineren met onze enterprise toegangscontrole systemen zoals Nedap AEOS, Genetec Synergis & Brivo Cloud Access.

Daarbij is het ook mogelijk om onze bezoekersbeheer oplossing Envoy te combineren met bijvoorbeeld een AEOS Nedap installatie of onze cloud oplossing Brivo, waarbij gasten mobile credentials krijgen toegewezen tijdens het bezoek.

Neem vrijblijvend contact op