Gratis Whitepaper Brandbeveiliging

Mail mij de Whitepaper (PDF)

Afvalbrand voorkomen met thermische camera’s voor broeidetectie

Door broei in bijvoorbeeld een afvalberg kan (snel) een flinke brand ontstaan. Broei is echter niet zichtbaar; er is nog geen rook en er zijn geen vlammen. Thermische camera’s kunnen broei wél waarnemen en u snel waarschuwen dat er een gevaarlijke situatie dreigt.

Thermische camera’s zijn zeer nauwkeurig en kunnen de kleinste temperatuurstijging al waarnemen. Ze hebben geen licht nodig en hebben niet of nauwelijks last van negatieve omstandigheden, zoals stof, die bijvoorbeeld in de afvalbranche veel voorkomen.

Voordelen:

  • Snelle en betrouwbare broeidetectie
  • Instelbare alarmdrempel: optimale detectiezekerheid en voorkomt ongewenste alarmen
  • Koppeling met blusinstallatie en ontruimingssysteem
  • Push-bericht op smartphone mogelijk
Lees hoe afvalverwerker ROVA broeidetectie inzet

Flexibel in te stellen alarmdrempel voor afvalbranden

Voor optimale detectiezekerheid en het voorkomen van ongewenste alarmen kan een alarmdrempel (de temperatuur waarbij een alarmmelding wordt verstuurd) worden ingesteld. U kunt zelfs verschillende alarmdrempels instellen voor bijvoorbeeld werkdagen en niet-werkdagen of werktijden en niet-werktijden. Als er geen mensen aanwezig zijn, dan kunt u het best een lagere alarmdrempel instellen. Er zijn dan immers geen mensen aanwezig die actie kunnen ondernemen. Ook kunt u instellen dat de camera pas een alarm geeft als de ingestelde temperatuur langer dan een bepaalde tijd wordt gemeten. Hiermee voorkomt u dat de warmte van bijvoorbeeld een voorbijrijdende shovel een alarm veroorzaakt.

Om te voorkomen dat de hitte van vrachtwagens die buiten de standaardtijden komen laden of lossen een ongewenste alarmmelding veroorzaakt, kan bij de ingang van een hal een slagknop worden geplaatst waarmee de chauffeurs het systeem tijdelijk kunnen uitschakelen.

thermische-camera-branddetectie-afvalbranche-broeidetectie

Automatische blussing en ontruiming

Het broeidetectiesysteem kan worden gekoppeld aan een blusinstallatie, waardoor de blusinstallatie automatisch gaat blussen of u de blusinstallatie via een app kunt aansturen. U kunt het systeem ook koppelen aan uw ontruimingsinstallatie, zodat er een ontruiming start bij een temperatuuroverschrijding. Afhankelijk van hoe u het systeem instelt, gaat er een alarmmelding naar de PAC-meldkamer en ontvangen uw medewerkers een push-bericht op hun smartphone. Als u ook een overzichtscamera heeft gekoppeld, dan ontvangt u bij de melding tevens de beelden van deze camera en heeft u direct zicht op wat er aan de hand is.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!
broeidetectie-telefoon-scherm

Projectering volgens VDS 3189 biedt zekerheid

Om te kunnen garanderen dat thermische camera’s broei in een afvalberg overal en nauwkeurig detecteren, is het belangrijk om ze zorgvuldig en juist te projecteren. Het aantal camera’s en de gekozen posities zijn daarbij cruciaal. Mactwin heeft veel ervaring met de implementatie van thermische camera’s voor broeidetectie. Bij het projecteren hanteren wij de VDS 3189 als richtlijn.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Hebt u vragen over onze security oplossingen, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Zij vertalen deze oplossingen graag naar uw specifieke situatie. Neem daarom gerust contact met ons op!

Erik Poulussen

Account Manager

Bel Erik direct: +31 (0) 26 479 22 08

Stuur Erik een bericht