Whitepaper Biometrie

Biometrie als toegangsmiddel is niet nieuw. Vooral in hoog-risico omgevingen (zoals banken, cash centers en overheid) worden biometrische technieken al jaren ingezet bij toegangen waar een hoog beveiligingsniveau gewenst is. En tegenwoordig gebruiken we onze vingerprint of ons gezicht om onze telefoon te ontgrendelen. De inzet van unieke persoonskenmerken als vorm van toegangscontrole heeft een aantal voordelen ten opzichte van de gebruikelijke toegangsmiddelen, zoals toegangspasjes, -tags, sleutels of pincode. Een van de belangrijkste voordelen is dat je deze kenmerken altijd bij je hebt; je kunt ze niet vergeten, verliezen of overdragen. Verder is biometrie een betrouwbare vorm van identificatie of verificatie. 

De voordelen van biometrie:

  • Biometrie biedt veel gebruiksgemak. Je hoeft geen PIN-code te onthouden of een pasje/sleutel mee te nemen om toegang te krijgen.
  • Biometrische kenmerken zijn niet overdraagbaar
  • Relatief klein risico op fraude / kopiëren

Er zijn verschillende technieken om een vingerafdruk, handvorm, geometrie, oog, gezicht of aderpatroon vast te leggen en te verifiëren. In ons whitepaper leest u meer over biometrie als vorm van toegangscontrole: wat zijn de voor- en nadelen, welke technieken zijn er en hoe verschillen deze van elkaar?

Klik hier voor het Whitepaper Biometrie